De historie van de naam Maher

De naam Maher heeft een rijke historie en is afkomstig uit het Arabisch. Het is een populaire naam in verschillende Arabische landen en wordt vaak gebruikt als voornaam voor jongens. De betekenis van Maher is "bekwaam" of "bekwaamheid".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Maher is over het algemeen voornamelijk een jongensnaam. Hoewel het in sommige culturen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt, is het voornamelijk bekend als een jongensnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland komt de naam Maher minder vaak voor dan in Arabische landen. Volgens de meest recente gegevens van de Nederlandse Voornamenbank zijn er ongeveer 1000 mensen met de naam Maher in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Maher bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een relatief korte naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Maher

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Maher, zijn hier tien suggesties: 1. Mahr 2. Mahir 3. Maheru 4. Mahen 5. Maken 6. Mahad 7. Mahab 8. Mahdi 9. Mahesh 10. Mahlon Deze namen hebben vergelijkbare klanken en vormen, maar hebben elk hun eigen unieke betekenis.