De historie van de naam Omari

De naam Omari heeft een interessante historie die teruggaat naar de Arabische en Swahili-culturen. In het Arabisch betekent de naam Omari "leven" of "lang leven", terwijl het in het Swahili "goddelijke spreker" betekent. Deze diepe betekenissen hebben bijgedragen aan de populariteit van de naam.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Omari wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar het kan ook als unisex naam beschouwd worden. Het is dus mogelijk dat meisjes de naam Omari dragen, hoewel het minder vaak voorkomt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Omari redelijk zeldzaam. Volgens recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de naam in 2020 slechts 31 keer aan een baby gegeven. Dit maakt Omari tot een unieke keuze voor ouders die op zoek zijn naar een bijzondere naam voor hun kind.

Aantal letters en lettergrepen

Omari bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Omari

Als je de naam Omari leuk vindt, maar toch op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Omar 2. Amari 3. Kamari 4. Samari 5. Zimari 6. Hamari 7. Damari 8. Jamari 9. Tamari 10. Omarii Deze namen hebben een vergelijkbare klank of schrijfwijze, waardoor ze een alternatieve optie kunnen zijn voor ouders die de naam Omari overwegen.