De naam Amari: Een betekenisvolle keuze voor jongens en meisjes

De naam Amari is een unisex naam die zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt. Het is een naam met een rijke historie en betekenis. In dit artikel zullen we de herkomst en populariteit van de naam Amari verkennen, evenals enkele vergelijkbare namen.

Historie en betekenis

Amari vindt zijn oorsprong in verschillende culturen over de hele wereld. In het Arabisch betekent Amari "eeuwig" of "onsterfelijk". Het is ook afgeleid van het Italiaanse woord "amare", wat "houden van" betekent. Deze betekenissen geven de naam Amari een diepe en betekenisvolle lading, waardoor het een populaire keuze is geworden voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een speciale betekenis.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Amari is een naam die zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt, waardoor het een unisex naam is. Het is een trend geworden om genderneutrale namen te kiezen, en Amari past perfect in deze moderne stijl. Het geeft ouders de vrijheid om een naam te kiezen die past bij de persoonlijkheid en individualiteit van hun kind, zonder beperkt te worden door traditionele genderrollen.

Populariteit in Nederland

Hoewel de naam Amari wereldwijd populair is, wordt hij in Nederland minder vaak gebruikt. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werd de naam Amari in 2020 aan 145 jongens en 150 meisjes gegeven. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, heeft het nog steeds een unieke en speciale klank die ouders aanspreekt.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Amari bestaat uit vier letters en drie lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "ah-mah-ree". De combinatie van korte letters en een ritmische uitspraak maakt Amari een vloeiende en melodieuze naam.

Vergelijkbare namen

Als je gecharmeerd bent van de naam Amari, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier tien namen die vergelijkbaar zijn in klank of betekenis: 1. Amara 2. Amar 3. Amir 4. Amalia 5. Amira 6. Amani 7. Amaro 8. Samara 9. Amaris 10. Amélie Deze namen behouden dezelfde sfeer als Amari en kunnen een alternatief zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam, maar met een iets andere twist.

Een naam met betekenis

Amari is een naam die zowel jongens als meisjes een betekenisvolle identiteit kan geven. Met zijn diverse historie en diepgaande betekenissen is Amari een keuze die ouders in staat stelt om hun kind een naam te geven die tijdloos en uniek is. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is in Nederland, heeft Amari een speciale klank die ouders aanspreekt en het hun kind mogelijk maakt om een eigen verhaal te schrijven met hun naam.