De naam Anthonie: een historische betekenis en oorsprong

De naam Anthonie heeft een lange en rijke geschiedenis. Het is een variant van de naam Antonius, die zijn oorsprong vindt in het oude Griekenland. De naam Antonius komt voort uit het Griekse woord "anthos", wat bloem betekent. In de oudheid was Antonius een veelvoorkomende naam onder de Romeinen. Het was bekend vanwege de beroemde Romeinse generaal Marcus Antonius, ook wel bekend als Mark Antony. Hij was een sleutelfiguur in de Romeinse geschiedenis en speelde een belangrijke rol in de strijd tegen Julius Caesar en later tegen Octavianus.

Is Anthonie een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Anthonie is traditioneel gezien een jongensnaam, hoewel er ook gevallen zijn waarin het als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is echter zeldzaam dat Anthonie als meisjesnaam voorkomt, omdat het meestal wordt geassocieerd met de mannelijke variant Antonius.

Populariteit van de naam Anthonie in Nederland

In Nederland wordt de naam Anthonie niet vaak gebruikt. Volgens de meest recente gegevens van het CBS waren er in 2020 slechts 33 jongens met de naam Anthonie. Hierdoor behoort de naam tot de minder populaire namen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen in de naam Anthonie

De naam Anthonie bestaat uit 8 letters en heeft 3 lettergrepen. De uitspraak van de naam is "an-TOH-nee".

Namen die lijken op Anthonie

Als je de naam Anthonie leuk vindt, zijn er ook andere namen die een vergelijkbare klank of betekenis hebben. Hier zijn 10 namen die lijken op Anthonie: 1. Anton 2. Anthony 3. Antoni 4. Antony 5. Antonin 6. Antoon 7. Antonius 8. Antonio 9. Antoine 10. Antanas Deze namen delen dezelfde wortels of gelijkenis met Anthonie en kunnen een alternatief zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.