De historie van de naam Raphael

De naam Raphael heeft een rijke historie die teruggaat tot de oudheid. De oorsprong van de naam ligt in het Hebreeuws, waar het de betekenis heeft van "God heeft genezen" of "God geneest". In de Bijbel komt de naam Raphael voor in het boek Tobit, waar Raphael wordt beschreven als een engel die helpt bij het genezen van de vader van Tobit.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex?

Raphael is van oorsprong een jongensnaam, maar wordt tegenwoordig ook steeds vaker aan meisjes gegeven. De naam heeft een klassieke en tijdloze uitstraling, waardoor het zowel geschikt is voor jongens als meisjes. Het is dus een unisex naam geworden.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Raphael redelijk populair. Volgens gegevens van het Nederlandse Meertens Instituut waren er in 2020 ongeveer 1.200 mannen en 300 vrouwen die de naam Raphael droegen. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, heeft het een gestage groei doorgemaakt in de afgelopen jaren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Raphael bestaat uit 7 letters en heeft 3 lettergrepen. Het is een naam die goed in de mond ligt en gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Raphael

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Raphael, zijn hier 10 suggesties: 1. Rafael 2. Rafaël 3. Ravi 4. Raoul 5. Raphaël 6. Raffael 7. Raphaëlle 8. Raphaella 9. Rafaella 10. Raphaëlla Deze namen hebben een vergelijkbare klank of stijl als Raphael, maar hebben elk hun eigen unieke karakter.