De historie van de naam Rodin

De naam Rodin is een achternaam van Franse oorsprong. Het is afgeleid van het Franse woord "rode" wat "rood" betekent. De naam Rodin werd oorspronkelijk gebruikt als een familienaam, maar is later ook als voornaam gaan dienen.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Rodin is over het algemeen een jongensnaam. Hoewel de naam niet specifiek als een meisjesnaam wordt gebruikt, kan het in sommige gevallen ook als een unisex naam worden beschouwd.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Rodin niet bijzonder populair. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank zijn er slechts enkele tientallen mensen met de naam Rodin. Dit maakt het een zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Rodin bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. De uitspraak van de naam is ROH-din.

Namen vergelijkbaar met Rodin

Als je de naam Rodin leuk vindt, zijn er ook andere namen die je misschien aanspreken. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Rodin: 1. Odin 2. Robin 3. Ruben 4. Rodger 5. Rowan 6. Ronan 7. Roderick 8. Roland 9. Rodion 10. Romain Al deze namen hebben een vergelijkbare klank en kunnen een goede alternatieve keuze zijn als je Rodin een mooie naam vindt, maar op zoek bent naar iets dat iets vaker voorkomt in Nederland.

Conclusie

Rodin is een Franse achternaam die ook als voornaam wordt gebruikt. Hoewel het over het algemeen als een jongensnaam wordt beschouwd, kan het in sommige gevallen ook als unisex worden beschouwd. De naam is vrij zeldzaam in Nederland, met slechts enkele tientallen naamdragers. Als je op zoek bent naar namen die lijken op Rodin, zijn er verschillende alternatieven die je kunt overwegen.