De historie van de naam Salih

De naam Salih is een traditionele Arabische naam die al eeuwenlang gebruikt wordt. Het is afgeleid van het Arabische woord "saliha", wat "rechtvaardig" of "deugdzaam" betekent. In de islamitische traditie wordt Salih ook geassocieerd met een profeet genaamd Saleh, die in de Koran wordt genoemd als een rechtvaardige en deugdzame persoon.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Salih is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige culturen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. In Nederland wordt het echter vaker gegeven aan jongens dan aan meisjes. Het is dus voornamelijk een jongensnaam, maar het kan ook als unisex naam worden gebruikt.

Populariteit in Nederland

In Nederland komt de naam Salih niet erg vaak voor. Volgens de laatste gegevens van de Nederlandse Voornamenbank zijn er ongeveer 800 mannen en jongens die deze naam dragen. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, is het toch populair onder bepaalde gemeenschappen, zoals de Marokkaanse en Turkse gemeenschap.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Salih bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. De uitspraak van de naam is SA-lih.

Namen die lijken op Salih

Als je de naam Salih mooi vindt, maar op zoek bent naar variaties of alternatieven, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Salah 2. Salim 3. Selim 4. Samir 5. Saliha 6. Sahil 7. Suleyman 8. Sali 9. Salimah 10. Salima Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Salih en kunnen goede alternatieven zijn als je op zoek bent naar een soortgelijke naam.