De historie van de naam Sasha

De naam Sasha is een variant van de naam Alexander, die zijn oorsprong vindt in het oude Griekenland. Alexander betekent "beschermer van de mensheid" en werd veel gebruikt in de vroege christelijke tijd. Sasha is afgeleid van de Russische variant van Alexander, die vooral populair werd in de 20e eeuw.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Sasha kan zowel een jongensnaam als een meisjesnaam zijn. Het wordt beschouwd als een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als voor meisjes geschikt is. In verschillende culturen wordt het echter vaker gebruikt als een meisjesnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is Sasha een redelijk populaire naam. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 95 jongens en 155 meisjes met de naam Sasha geboren. Hoewel het niet behoort tot de top 100 van populairste namen, is het nog steeds een veelvoorkomende keuze onder ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Sasha bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een relatief korte naam, wat het makkelijk uitspreekbaar maakt en geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen.

Lijst van namen die lijken op Sasha

Als je de naam Sasha leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook mooi vindt: 1. Sacha 2. Sasha 3. Sascha 4. Lexa 5. Alex 6. Sam 7. Max 8. Noah 9. Mila 10. Lena Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Sasha en kunnen dienen als alternatieve opties voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam voor hun kind.

Conclusie

Sasha is een naam met een rijke historie en wordt zowel als jongensnaam als meisjesnaam gebruikt. In Nederland is het een redelijk populaire keuze onder ouders. Met vijf letters en twee lettergrepen is het een korte en makkelijk uitspreekbare naam. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er verschillende alternatieven om uit te kiezen.