De naam Savi: een unisex naam met een rijke historie

De naam Savi is een unisex naam met een interessante historie. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de oorsprong en betekenis van de naam, of het een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam is, hoe vaak de naam in Nederland wordt gebruikt en hoeveel letters en lettergrepen de naam bevat. Daarnaast geven we een lijstje van 10 namen die lijken op de naam Savi.

Oorsprong en betekenis

De naam Savi heeft verschillende mogelijke oorsprongen en betekenissen. Het kan een verkorte vorm zijn van namen zoals Savino (Italiaans), Savina (Slavisch) of Savitri (Hindi). Savino betekent "wijs" of "verstandig", Savina betekent "zij die redt", en Savitri verwijst naar een mythologische figuur uit de hindoeïstische traditie.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Savi wordt beschouwd als een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. Het gebrek aan specifieke geslachtsgebonden betekenissen maakt het een veelzijdige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een genderneutrale naam voor hun kind.

Populariteit in Nederland

Hoewel de naam Savi niet bijzonder vaak voorkomt in Nederland, heeft het toch een zekere mate van populariteit bereikt. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 slechts 7 personen met de naam Savi. Het is dus een vrij zeldzame naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Savi bestaat uit 4 letters en 2 lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Savi

Als je de naam Savi mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier 10 namen die erop lijken: 1. Savina 2. Savino 3. Savitri 4. Sava 5. Saffi 6. Sari 7. Suri 8. Sami 9. Saviya 10. Saviel Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen dienen als inspiratie bij het kiezen van een naam die bij jouw smaak past.

Conclusie

De naam Savi is een unisex naam met een rijke historie en verschillende mogelijke betekenissen. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is in Nederland, heeft het toch een zekere mate van populariteit bereikt. Met zijn 4 letters en 2 lettergrepen is het een korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar namen die lijken op Savi, biedt de bovenstaande lijst van 10 namen enkele interessante opties om te overwegen.