De historie van de naam Sami

De naam Sami heeft een rijke historie en wordt in verschillende culturen en talen gebruikt. Het is een naam die al eeuwenlang bestaat en zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten. De naam Sami komt voor in het Arabisch, Turks, Hebreeuws en Fins, en heeft in elke taal een eigen betekenis. In het Arabisch betekent Sami "hoog", "verheven" of "luisterend". Het wordt vaak geassocieerd met de eigenschap van wijsheid en intelligentie. In het Turks heeft de naam dezelfde betekenis, namelijk "verheven". In het Hebreeuws heeft Sami een andere betekenis, namelijk "gehoorzaam" of "luistervink". In het Fins betekent de naam "halfgod" of "hij die gehoord wordt".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Sami is een naam die zowel als jongens- als meisjesnaam gebruikt kan worden. Het is dus een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. Het is een naam die in veel culturen en talen voorkomt en daarom vaak als genderneutraal wordt beschouwd.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Sami redelijk populair. Het staat regelmatig in de top 100 van populaire jongensnamen. In 2020 stond de naam op de 80e plaats, wat betekent dat er dat jaar ongeveer 150 jongens zijn geboren die de naam Sami hebben gekregen. Het is dus geen extreem populaire naam, maar ook zeker geen zeldzame naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Sami bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk uit te spreken is. Door zijn eenvoudige structuur is het een naam die goed past bij verschillende achternamen.

Namen die lijken op Sami

Als je de naam Sami mooi vindt, maar toch op zoek bent naar iets anders, zijn er verschillende namen die erop lijken. Hier is een lijstje van 10 namen die vergelijkbaar zijn met Sami: 1. Samir 2. Sam 3. Sammie 4. Samy 5. Sammy 6. Selim 7. Samson 8. Salim 9. Simo 10. Samia Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Sami, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Sami maar toch net iets anders is.