De historie van de naam Sammie

De naam Sammie heeft een rijke historie en is afgeleid van de Hebreeuwse naam Samuel, wat "naam van God" betekent. Samuel was een belangrijke profeet in het Oude Testament van de Bijbel. De naam Sammie is een verkorte vorm van Samuel en wordt vaak gebruikt als een informele variant van deze naam.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Sammie kan zowel een jongensnaam als een meisjesnaam zijn. Het wordt vaak gebruikt als een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als voor meisjes geschikt is. De naam Sammie heeft een neutrale klank en kan daarom door ouders worden gekozen die een genderneutrale naam voor hun kind willen.

Gebruik in Nederland

In Nederland is de naam Sammie redelijk populair. Volgens de laatste gegevens van de Nederlandse Voornamenbank, die de populariteit van namen bijhoudt, werd de naam Sammie in 2020 in totaal 105 keer gegeven aan pasgeboren baby's. Hoewel dit niet een van de meest voorkomende namen is, is het zeker geen zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Sammie bestaat uit 6 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. De twee lettergrepen, "Sam" en "mie", geven de naam een vloeiende en harmonieuze klank.

Namen die lijken op Sammie

Als je de naam Sammie leuk vindt, zijn hier 10 vergelijkbare namen die je misschien ook aantrekkelijk vindt: 1. Sammy 2. Sam 3. Samu 4. Sami 5. Emma 6. Jamie 7. Mila 8. Max 9. Sophie 10. Liam Deze namen hebben verschillende overeenkomsten met Sammie, zoals gelijkaardige klanken of lettercombinaties. Ze kunnen dienen als inspiratie voor ouders die op zoek zijn naar namen die vergelijkbaar zijn met Sammie, maar toch een eigen unieke charme hebben. Kortom, de naam Sammie heeft een rijke historie, kan zowel voor jongens als meisjes gebruikt worden en is redelijk populair in Nederland. Met zijn 6 letters en 2 lettergrepen is het een compacte en gemakkelijk te spellen naam. Als je op zoek bent naar namen die lijken op Sammie, zijn er genoeg alternatieven om uit te kiezen.