De naam Alaz: een unisex naam met een rijke historie

De naam Alaz is een unisex naam met een rijke historie. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de herkomst en betekenis van de naam, of het een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam is, hoe vaak de naam in Nederland wordt gebruikt en hoeveel letters en lettergrepen de naam bevat. Ook zullen we een lijstje geven van 10 namen die lijken op de naam Alaz.

Historie en betekenis van de naam

De naam Alaz komt oorspronkelijk uit het Arabisch en heeft verschillende betekenissen. In het Arabisch betekent Alaz "nobel" of "verheven". Het is een naam die zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden, waardoor het een unisex naam is.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Zoals eerder genoemd, is de naam Alaz een unisex naam. Dit betekent dat de naam zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. Het is een naam die genderneutraal is, waardoor het steeds populairder wordt onder ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun kind.

Populariteit van de naam in Nederland

De naam Alaz is in Nederland een zeldzame naam. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er momenteel minder dan 10 personen in Nederland die deze naam dragen. Hierdoor behoort de naam Alaz tot de categorie van zeer zeldzame namen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Alaz bestaat uit vier letters en bevat twee lettergrepen. De twee lettergrepen zijn "A-laz".

Namen die lijken op Alaz

Als je geïnspireerd bent door de naam Alaz, maar op zoek bent naar alternatieven, hebben we hier een lijstje van 10 namen die vergelijkbaar klinken: 1. Alara 2. Alaya 3. Alba 4. Alix 5. Azra 6. Elara 7. Eliza 8. Ilse 9. Luna 10. Zara Deze namen hebben verschillende oorsprongen en betekenissen, maar lijken qua klank op de naam Alaz. Ze kunnen dienen als inspiratiebron voor ouders die op zoek zijn naar een soortgelijke naam voor hun kind.

Conclusie

De naam Alaz is een unisex naam met een rijke historie. Het is een Arabische naam die "nobel" of "verheven" betekent. De naam wordt zelden gebruikt in Nederland, met minder dan 10 dragers van de naam. Alaz heeft vier letters en twee lettergrepen. Als alternatieven kunnen namen zoals Alara, Alaya, en Luna worden overwogen.