De historie van de naam Adrianus

De naam Adrianus heeft een rijke historie die teruggaat tot de oudheid. De naam is afgeleid van het Latijnse woord "Adrianus", wat "afkomstig uit de stad Adria" betekent. Adria was een oude havenstad aan de Adriatische Zee, gelegen in het huidige Italië.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Adrianus is van oorsprong een jongensnaam, maar wordt tegenwoordig ook wel als meisjesnaam gebruikt. Hoewel het vaker voorkomt als jongensnaam, zijn er enkele zeldzame gevallen waarin het als meisjesnaam wordt gegeven. Het kan dus beschouwd worden als een unisex naam, zij het met een overwegend mannelijke connotatie.

Populariteit in Nederland

De naam Adrianus is redelijk populair in Nederland, maar komt minder vaak voor dan sommige andere klassieke namen. Volgens de meest recente gegevens van de Nederlandse Voornamenbank zijn er ongeveer 2.500 mannen met de naam Adrianus in Nederland. Het gebruik van de naam is echter de afgelopen decennia afgenomen. In de jaren 50 en 60 was de naam populairder dan nu.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Adrianus bestaat uit 8 letters en heeft 4 lettergrepen. De lettergrepen zijn als volgt verdeeld: A-dri-a-nus.

Namen die lijken op Adrianus

Als je de naam Adrianus mooi vindt, zijn er ook andere namen die je misschien leuk vindt. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Adrianus: 1. Adrian 2. Adriaan 3. Adrie 4. Adriano 5. Adriën 6. Adriaantje 7. Adrianne 8. Adriana 9. Adrianneke 10. Adriënne Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of oorsprong als Adrianus, maar hebben elk hun eigen unieke betekenis en geschiedenis.