De naam Ammar: een historische betekenis

De naam Ammar is een naam met een rijke historie en een diepe betekenis. Oorspronkelijk heeft de naam Arabische roots en het wordt veel gebruikt in verschillende Arabische landen, waaronder Syrië, Irak en Jordanië. Het is een naam die al eeuwenlang wordt doorgegeven van generatie op generatie.

Een jongensnaam met een krachtige uitstraling

Ammar is een jongensnaam met een krachtige en stoere uitstraling. Het wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar kan in sommige gevallen ook als unisex naam worden gebruikt. De naam roept associaties op met moed, doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Het is dan ook geen verrassing dat de naam populair is onder ouders die hun zoon een sterke en betekenisvolle naam willen geven.

Populariteit in Nederland

Hoewel Ammar in Nederland geen veelvoorkomende naam is, wint hij langzaam aan populariteit. Volgens de laatste gegevens van de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 49 jongens die de naam Ammar hebben gekregen. Het is dus een relatief zeldzame naam in Nederland, maar dit draagt alleen maar bij aan de uniekheid ervan.

Letters en lettergrepen

De naam Ammar bestaat uit 5 letters en 2 lettergrepen. Het is een korte en bondige naam die gemakkelijk te onthouden is. De uitspraak van de naam is eenvoudig en klinkt als "AHM-mahr".

10 Namen die lijken op Ammar

1. Amar 2. Amara 3. Ammarah 4. Amr 5. Amira 6. Amari 7. Ammaro 8. Amory 9. Amarae 10. Ammaria Deze namen lijken qua klank of spelling op Ammar en kunnen een alternatief zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.

Een naam met een krachtige betekenis

Al met al is Ammar een naam met een diepe betekenis en een krachtige uitstraling. Het is een naam die ouders kunnen kiezen om hun zoon een stoere en betekenisvolle identiteit te geven. Hoewel de naam niet vaak voorkomt in Nederland, draagt dit alleen maar bij aan de uniciteit ervan. Dus als je op zoek bent naar een naam die zowel uniek als krachtig is, is Ammar zeker het overwegen waard.