De naam Arda: een historische betekenis

De naam Arda heeft een rijke historie en draagt een betekenis die teruggaat tot de oudheid. Deze naam is afkomstig uit het Turks en wordt ook gebruikt in andere culturen, zoals het Arabisch en het Perzisch.

Een unisex naam

Arda is een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes gebruikt kan worden. Deze neutraliteit maakt de naam extra bijzonder en populair bij ouders die op zoek zijn naar een genderneutrale naam voor hun kind.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Arda nog relatief zeldzaam. Volgens de gegevens van de Nederlandse Voornamenbank, die de populariteit van namen bijhoudt, zijn er ongeveer 700 mensen met deze naam in Nederland. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, wint Arda langzaam aan populariteit.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Arda bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Dit maakt het een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

10 namen die lijken op Arda

Als je gecharmeerd bent van de naam Arda, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien leuk vindt: 1. Ada 2. Arden 3. Arvid 4. Aria 5. Arina 6. Arjan 7. Aris 8. Ard 9. Aiden 10. Arla Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Arda en kunnen dienen als inspiratie voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.

Conclusie

Arda is een unisex naam met een rijke historie en betekenis. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is in Nederland, wint het langzaam aan populariteit. Met zijn vier letters en twee lettergrepen is Arda een korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar een alternatieve naam, zijn er verschillende opties die lijken op Arda.