De naam Deniz: Een overzicht

Deniz is een naam die zowel voor jongens als voor meisjes wordt gebruikt. Het is een unisex naam die zijn oorsprong vindt in verschillende culturen. In dit artikel zullen we de historie van de naam Deniz verkennen, ontdekken hoe vaak deze naam in Nederland voorkomt en enkele namen opsommen die vergelijkbaar zijn met Deniz.

Historie van de naam Deniz

Deniz is een naam die voornamelijk voorkomt in Turkse, Koerdische en Perzische culturen. De naam is afgeleid van het Turkse woord voor "zee". Het symboliseert vaak vrijheid, kracht en onafhankelijkheid. In deze culturen is de zee een belangrijk element en wordt het vaak geassocieerd met avontuur en reizen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Deniz is een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als voor meisjes wordt gebruikt. In culturen waar deze naam gebruikelijk is, kan het geslacht van de persoon vaak worden afgeleid uit andere namen die samen met Deniz worden gegeven, zoals een tweede naam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Deniz niet erg gebruikelijk. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 slechts 35 jongens en 27 meisjes met de naam Deniz geregistreerd. Het is dus een vrij zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

Deniz bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "de-niez".

Namen vergelijkbaar met Deniz

Als je Deniz een mooie naam vindt, zijn hier enkele namen die vergelijkbaar zijn: 1. Dilara 2. Eren 3. Aylin 4. Aras 5. Leyla 6. Can 7. Zara 8. Kerem 9. Elif 10. Ali Deze namen hebben verschillende oorsprongen en betekenissen, maar delen een soortgelijke klank of culturele achtergrond met Deniz.

Conclusie

Deniz is een unisex naam met een rijke historie en betekenis. Hoewel het in Nederland niet veel voorkomt, is het een naam die zowel voor jongens als voor meisjes kan worden gebruikt. Met zijn associatie met de zee en avontuur, straalt de naam Deniz vrijheid en kracht uit. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, biedt het lijstje van namen zoals Dilara, Eren en Aylin verschillende opties om uit te kiezen.