De naam Eliam: een historische betekenis

De naam Eliam is een bijzondere naam met een rijke historie. Deze naam is van oorsprong Hebreeuws en heeft een diepe betekenis die teruggaat tot in de bijbelse tijden. Eliam is een samenvoeging van twee Hebreeuwse woorden, namelijk "El" wat God betekent, en "am" wat volk betekent. Hierdoor kan de naam Eliam worden vertaald als "Gods volk" of "volk van God".

Een unisex naam met een krachtige uitstraling

Eliam wordt over het algemeen beschouwd als een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt. De naam heeft een krachtige en mysterieuze uitstraling, waardoor het een populaire keuze is geworden voor ouders die op zoek zijn naar een unieke naam met een diepere betekenis.

Populariteit in Nederland

Hoewel de naam Eliam niet tot de meest voorkomende namen in Nederland behoort, wordt hij wel degelijk gebruikt. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is Eliam in de afgelopen jaren gestaag in populariteit toegenomen. In 2020 werden er in totaal 38 jongens en 12 meisjes met de naam Eliam geboren in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Eliam bestaat uit vijf letters en wordt uitgesproken in drie lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, namelijk 'E-liam'.

Namen vergelijkbaar met Eliam

Als je de naam Eliam mooi vindt, maar toch iets anders zoekt, zijn er verschillende vergelijkbare namen die je misschien aanspreken. Hier is een lijstje van 10 namen die qua klank of betekenis overeenkomen met Eliam: 1. Eliah 2. Elian 3. Elia 4. Liam 5. Elin 6. Eliana 7. Eliane 8. Elija 9. Elise 10. Elias Deze namen hebben een vergelijkbare sfeer en uitstraling als Eliam en zijn mogelijk ook interessant voor ouders die een alternatief overwegen.

Een naam met een diepe betekenis

Eliam is een naam met een diepe betekenis en een historische achtergrond. Of je nu op zoek bent naar een naam voor een jongen, meisje of een unisex naam, Eliam kan een prachtige keuze zijn. Met zijn krachtige uitstraling en betekenisvolle oorsprong, zal Eliam zeker indruk maken en een unieke identiteit geven aan elk kind dat deze naam draagt.