De naam Imran: Geschiedenis en betekenis

De naam Imran heeft een rijke geschiedenis en een betekenisvolle oorsprong. Het is een naam die vaak voorkomt in verschillende culturen en religies over de hele wereld. De naam Imran is afgeleid van het Arabische woord "Amran" wat "hoog en verheven" betekent. Het is een naam die wordt geassocieerd met grootsheid, macht en nobelheid. In de islamitische traditie is Imran de naam van de vader van de Maagd Maria, wat de naam een bijzondere spirituele betekenis geeft.

Imran: Een jongensnaam

Imran is over het algemeen een jongensnaam. Het wordt zelden gebruikt als meisjesnaam, hoewel dit niet volledig is uitgesloten. Het is echter belangrijk op te merken dat de naam Imran voornamelijk wordt geassocieerd met mannelijke personen en wordt gebruikt als een typische jongensnaam in veel culturen.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Imran redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 120 jongens die de naam Imran kregen. Hoewel het geen top 10-naam is, is het nog steeds een vrij gangbare naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Imran bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een relatief korte naam die gemakkelijk uit te spreken is. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep: Im-ran.

Namen vergelijkbaar met Imran

Als je de naam Imran mooi vindt, zijn er nog andere namen die je misschien ook interessant vindt. Hier is een lijst van 10 namen die lijken op Imran: 1. Idris 2. Amir 3. Ibrahim 4. Ismail 5. Imad 6. Imran 7. Immanuel 8. Ilyas 9. Israël 10. Ishaq Deze namen hebben vergelijkbare klanken en betekenissen, en kunnen een alternatief zijn als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Imran.

Conclusie

Imran is een naam met een rijke historie en een betekenisvolle oorsprong. Het is een jongensnaam die in verschillende culturen en religies wordt gebruikt. Hoewel niet extreem populair, is de naam Imran nog steeds redelijk gangbaar in Nederland. Met vijf letters en twee lettergrepen is het een korte en gemakkelijk uit te spreken naam. Als je de naam Imran mooi vindt, zijn er ook andere namen die vergelijkbaar zijn en je misschien interessant vindt.