De historie van de naam Imraan

De naam Imraan heeft een rijke historie en komt oorspronkelijk uit het Arabisch. Het is een naam die al eeuwenlang wordt gebruikt in diverse Arabische landen en culturen.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Imraan is een jongensnaam en wordt over het algemeen gebruikt voor mannen. Hoewel er geen strikte regels zijn, wordt de naam zelden gebruikt als meisjesnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Imraan niet erg populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er slechts enkele tientallen jongens met de naam Imraan geboren. Dit betekent dat de naam behoort tot de minder vaak voorkomende namen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Imraan bestaat uit zes letters en is verdeeld over twee lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, namelijk "Im-".

Namen vergelijkbaar met Imraan

Als je de naam Imraan interessant vindt, zijn hier nog 10 namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Idris 2. Ismail 3. Ibrahim 4. Imran 5. Imad 6. Imran 7. Ilyas 8. Iman 9. Isra 10. Ibtisam Deze namen hebben vergelijkbare klanken of etymologische oorsprong als Imraan, waardoor ze een goede keuze kunnen zijn als alternatief of aanvulling op Imraan.