De historie van de naam Imraan

Imraan is een naam met een rijke historie. Het is een variant van de Arabische naam Imran, die zijn oorsprong vindt in de islamitische traditie. In de islam is Imran bekend als de vader van Maria, de moeder van Jezus. Hierdoor heeft de naam een sterke religieuze betekenis en wordt hij vaak geassocieerd met geloof en spiritualiteit.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Imraan is van oorsprong een jongensnaam, maar wordt tegenwoordig ook steeds vaker als meisjesnaam gebruikt. Het is dus een unisex naam geworden, wat betekent dat zowel jongens als meisjes deze naam kunnen dragen. Dit maakt Imraan een veelzijdige naam die geschikt is voor zowel jongens als meisjes.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Imraan niet erg populair. Volgens de laatste statistieken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er slechts enkele tientallen mensen met deze naam in Nederland. Het is dus een vrij zeldzame naam die je niet vaak tegen zult komen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Imraan bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De uitspraak van de naam is als volgt: IM-raan. Het is een kort en krachtig klinkende naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Imraan

Als je de naam Imraan mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn er een aantal namen die hierop lijken. Hier is een lijstje van 10 namen die qua klank en/of betekenis in de buurt komen van Imraan: 1. Imran 2. Iman 3. Idran 4. Imad 5. Imaan 6. Immer 7. Imar 8. Imane 9. Imrah 10. Imranie Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Imraan, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.

Conclusie

Imraan is een naam met een historische betekenis en sterke religieuze associaties. Hoewel het van oorsprong een jongensnaam is, wordt het tegenwoordig ook steeds vaker als meisjesnaam gebruikt. In Nederland is de naam niet erg populair en er zijn slechts enkele tientallen mensen met deze naam. Met vijf letters en twee lettergrepen is Imraan een korte en krachtige naam. Als alternatief zijn er namen zoals Imran, Iman en Idran die qua klank of betekenis vergelijkbaar zijn.