De naam Isai: een unisex naam met een rijke historie

De naam Isai is een unisex naam met een rijke historie. Deze naam kan zowel aan jongens als meisjes gegeven worden en heeft een betekenisvolle achtergrond. In dit artikel zullen we meer vertellen over de historie van de naam Isai, of het een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam is, hoe vaak de naam in Nederland voorkomt en hoeveel letters en lettergrepen de naam bevat. Ook zullen we een lijstje geven van 10 namen die lijken op de naam Isai.

Historie van de naam Isai

De naam Isai vindt zijn oorsprong in het Hebreeuws. Het is afgeleid van de naam Isaï, wat 'redding' of 'verlossing' betekent. Isaï was de vader van de beroemde Bijbelse koning David. Door deze belangrijke achtergrond heeft de naam Isai een historische en betekenisvolle lading.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Isai is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. Dit maakt de naam erg veelzijdig en geschikt voor ouders die op zoek zijn naar een genderneutrale naam.

Populariteit in Nederland

Hoewel de naam Isai een historische betekenis heeft, komt deze niet heel vaak voor in Nederland. Volgens de Nederlandse Voornamenbank zijn er ongeveer 150 mensen in Nederland met de naam Isai. Dit maakt de naam redelijk zeldzaam en uniek.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Isai bestaat uit 4 letters en wordt uitgesproken als i-sa-i. Het heeft dus 3 lettergrepen.

Namen die lijken op Isai

Als je de naam Isai mooi vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn er een aantal namen die op Isai lijken. Hier is een lijstje met 10 namen die qua klank en/of spelling vergelijkbaar zijn: 1. Isa 2. Isra 3. Isma 4. Isla 5. Isolde 6. Isabella 7. Ismay 8. Israël 9. Isar 10. Islaï Dit zijn slechts enkele namen die op Isai lijken en die in dezelfde categorie vallen. Wellicht zit er een alternatief tussen dat perfect bij jouw smaak en stijl past.

Conclusie

De naam Isai is een unisex naam met een rijke historie. Hoewel het een betekenisvolle naam is die teruggaat naar de Bijbelse tijd, komt deze niet heel vaak voor in Nederland. Met 4 letters en 3 lettergrepen is het een compacte naam die zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er verschillende opties beschikbaar.