De naam Kamil: een historische achtergrond

De naam Kamil is een traditionele en historische naam met een rijke achtergrond. Het is een naam die zijn oorsprong vindt in verschillende culturen over de hele wereld.

Geslacht: een jongensnaam

Kamil is over het algemeen beschouwd als een jongensnaam. Hoewel namen soms unisex kunnen zijn, wordt Kamil voornamelijk geassocieerd met jongens. Het heeft een sterke en stoere uitstraling, waardoor het populair is onder ouders die op zoek zijn naar een krachtige naam voor hun zoon.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Kamil redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste gegevens van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn er momenteel ongeveer 900 mannen en jongens met de naam Kamil in Nederland. Hoewel het geen erg gangbare naam is, heeft het toch een stabiele plaats ingenomen in de Nederlandse namencultuur.

Letters en lettergrepen

De naam Kamil bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een compacte naam die makkelijk te spellen en uit te spreken is. De eenvoud van de naam draagt bij aan zijn populariteit en maakt het gemakkelijk te combineren met andere namen.

Namen vergelijkbaar met Kamil

Als je de naam Kamil leuk vindt, zijn er nog andere namen die je misschien ook mooi vindt. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Kamil: 1. Kamal 2. Kamran 3. Kadir 4. Karim 5. Amir 6. Hamid 7. Samir 8. Rahim 9. Hassan 10. Khalid Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of culturele achtergrond als Kamil, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.