De naam Mattia: een overzicht

De naam Mattia is een naam die zowel voor jongens als meisjes gebruikt kan worden. Het is een unisex naam die afkomstig is uit Italië. In dit artikel zullen we de historie van de naam bespreken, evenals hoe vaak de naam in Nederland wordt gebruikt en hoeveel letters en lettergrepen de naam bevat. Daarnaast zullen we ook een lijstje geven van 10 namen die lijken op de naam Mattia.

Historie van de naam Mattia

De naam Mattia vindt zijn oorsprong in Italië en is afgeleid van de naam Matteo. Matteo is de Italiaanse variant van de naam Mattheus, die een Hebreeuwse oorsprong heeft. Het betekent "geschenk van God" of "Gods gave".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

De naam Mattia is een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes gebruikt kan worden. In Italië wordt de naam vaker aan jongens gegeven, terwijl het in andere landen, waaronder Nederland, ook steeds vaker als meisjesnaam wordt gebruikt.

Gebruik in Nederland

In Nederland is de naam Mattia redelijk zeldzaam, maar komt wel steeds vaker voor. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 in totaal 62 jongens en 33 meisjes die de naam Mattia droegen. Hoewel het nog geen veelvoorkomende naam is, zien we dus wel een stijgende trend in het gebruik ervan.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mattia bestaat uit zes letters en bevat drie lettergrepen. De uitspraak van de naam is MAH-tee-ah.

Namen die lijken op Mattia

Hieronder volgt een lijstje van 10 namen die lijken op de naam Mattia: 1. Matteo 2. Matias 3. Matthea 4. Martina 5. Matthijs 6. Mattea 7. Mattias 8. Matilda 9. Matthieu 10. Martijn Deze namen hebben vergelijkbare klanken en/of betekenissen als Mattia en kunnen daarom als alternatief worden overwogen.

Conclusie

De naam Mattia is een unisex naam afkomstig uit Italië. Het is een variant van de naam Matteo en heeft een historie die teruggaat naar de Hebreeuwse naam Mattheus. Hoewel de naam in Nederland nog relatief zeldzaam is, wordt hij steeds vaker gebruikt, zowel voor jongens als meisjes. Met zijn zes letters en drie lettergrepen is Mattia een mooie en bijzondere naam die een "geschenk van God" kan vertegenwoordigen.