De naam Michaël: een historische achtergrond

De naam Michaël is een eeuwenoude naam met een rijke historie. Het vindt zijn oorsprong in het Hebreeuws en betekent "Wie is als God?". Deze betekenis weerspiegelt de sterke religieuze connotaties die de naam met zich meedraagt. Michaël wordt vaak geassocieerd met de aartsengel Michaël, die bekend staat als de leider van de hemelse legers en de beschermer van de mensheid.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hoewel de naam Michaël traditioneel werd gebruikt als een jongensnaam, wordt het tegenwoordig ook wel als meisjesnaam gebruikt. In Nederland is het echter nog steeds voornamelijk een jongensnaam.

Populariteit in Nederland

Michaël was in de jaren '80 en '90 een zeer populaire naam in Nederland. Sindsdien is de populariteit echter afgenomen. Volgens de Nederlandse Voornamenbank van het Meertens Instituut waren er in 2020 nog 1.963 mannen met de naam Michaël. Hoewel het geen veelvoorkomende naam meer is, behoudt het nog steeds zijn charme en betekenis.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Michaël bestaat uit zeven letters en heeft drie lettergrepen. Het is een naam die gemakkelijk uit te spreken is en een prettig ritme heeft.

Lijst van 10 namen vergelijkbaar met Michaël

1. Michiel 2. Michielina 3. Michelle 4. Michaela 5. Michal 6. Michon 7. Michonne 8. Misha 9. Mischa 10. Machiel Deze namen hebben allemaal een vergelijkbaar geluid en kunnen als alternatieve opties worden overwogen voor ouders die geïnspireerd zijn door de naam Michaël.