De historie van de naam Miles

De naam Miles is van oorsprong een Latijnse naam die is afgeleid van het woord "miles", wat "soldaat" betekent. Het werd oorspronkelijk gebruikt als een achternaam om iemand aan te duiden die een militaire achtergrond had. In de loop der tijd is de naam geëvolueerd tot een voornaam en wordt hij nu wereldwijd gebruikt.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Miles wordt voornamelijk beschouwd als een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als een meisjesnaam kan worden gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat de naam vaker voorkomt als jongensnaam dan als meisjesnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Miles redelijk populair, maar niet extreem veel voorkomend. Volgens de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond de naam in 2020 op de 74e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. Er werden dat jaar ongeveer 296 jongens met de naam Miles geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Miles bestaat uit vijf letters en één lettergreep. Dit maakt het een vrij korte en krachtige naam.

Namen die lijken op Miles

Als je de naam Miles leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook mooi vindt: 1. Milo 2. Max 3. Liam 4. Finn 5. Noah 6. Lucas 7. Levi 8. Felix 9. Jasper 10. Oscar Deze namen hebben vergelijkbare klanken, stijlen of populariteit als Miles, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam. Al met al is de naam Miles een historische en krachtige naam die zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt. Met zijn korte lengte en Latijnse oorsprong heeft de naam een tijdloze aantrekkingskracht en blijft hij populair onder ouders over de hele wereld.