De naam Nouh: een unieke keuze

De naam Nouh is een unieke naam die steeds vaker voorkomt in Nederland. Het is een naam met een rijke historie en heeft zijn oorsprong in verschillende culturen. Maar is Nouh een jongensnaam, meisjesnaam of een unisex naam? In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis van de naam Nouh, hoe vaak deze in Nederland wordt gebruikt en hoeveel letters en lettergrepen de naam bevat. Daarnaast zullen we ook een lijstje geven van 10 namen die lijken op Nouh.

Historie van de naam Nouh

De naam Nouh vindt zijn oorsprong in het Arabisch. Het is een variant van de naam Noach, die bekend is uit het Oude Testament. Noach was volgens de Bijbel de man die de grote zondvloed overleefde door een ark te bouwen en daarin dieren te redden. Door de eeuwen heen is de naam Noach in verschillende varianten en talen gebruikt, waaronder Nouh.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Nouh is in Nederland voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Hoewel het in sommige culturen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt, komt dit relatief minder voor. Over het algemeen wordt Nouh dus vaker geassocieerd met jongens.

Populariteit van de naam Nouh in Nederland

Hoewel Nouh nog steeds een vrij zeldzame naam is, wordt deze steeds vaker gekozen in Nederland. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 in totaal 36 jongens met de naam Nouh. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, is het zeker geen onbekende keuze meer.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Nouh bestaat uit vier letters en heeft één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Nouh

Als je de naam Nouh mooi vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Noah 2. Noud 3. Nour 4. Nouha 5. Nouhaïla 6. Noa 7. Noura 8. Nouhaïma 9. Nouf 10. Noureddine Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of spelling en kunnen dienen als alternatieve keuzes voor ouders die op zoek zijn naar een naam die lijkt op Nouh.

Conclusie

De naam Nouh is een unieke en bijzondere keuze die steeds populairder wordt in Nederland. Het heeft een rijke historie en kan zowel als jongensnaam en in sommige culturen als meisjesnaam worden gebruikt. Met zijn vier letters en één lettergreep is Nouh een korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar namen die lijken op Nouh, zijn er verschillende opties om uit te kiezen.