De naam Quinn: een unisex naam met een rijke historie

De naam Quinn is een unisex naam met een interessante historie. Het kan zowel een jongens- als meisjesnaam zijn, en wordt wereldwijd gebruikt. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de betekenis en herkomst van de naam Quinn, hoe vaak de naam voorkomt in Nederland, en geven we een lijstje van 10 namen die lijken op Quinn.

Betekenis en herkomst

Quinn is een Ierse naam en heeft verschillende mogelijke betekenissen. Een veelvoorkomende interpretatie is dat het afkomstig is van het Ierse woord "cuinn", wat "verstandig" of "wijs" betekent. Een andere mogelijke betekenis is "leider" of "sterk". Deze naam heeft dus een positieve connotatie en wordt vaak geassocieerd met intelligentie en kracht.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex?

Quinn is tegenwoordig een unisex naam, wat betekent dat het zowel door jongens als meisjes wordt gebruikt. Het heeft echter een lange geschiedenis als jongensnaam in Ierland. Pas in de afgelopen decennia is het ook populair geworden als meisjesnaam, vooral in Engelssprekende landen.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Quinn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Volgens de Nederlandse Voornamenbank is Quinn momenteel een van de meest gegeven unisex namen in Nederland. In 2020 werden er in totaal 308 jongens en 183 meisjes met de naam Quinn geboren. Het is dus duidelijk dat de naam zowel bij ouders van jongens als meisjes in de smaak valt.

Aantal letters en lettergrepen

Quinn is een naam met vier letters en één lettergreep. Het is een kort en krachtig woord, wat bijdraagt aan de populariteit ervan. Korte namen zijn vaak gemakkelijk uit te spreken en te onthouden, wat ze aantrekkelijk maakt voor veel ouders.

Namen die lijken op Quinn

Als je de naam Quinn leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je zou kunnen overwegen: 1. Quinnlyn 2. Quinlan 3. Quincy 4. Quinnah 5. Quinby 6. Quinntin 7. Quinsey 8. Quinlea 9. Quincie 10. Quinsley Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of spelling als Quinn, maar hebben elk hun eigen unieke betekenis en herkomst. Het kan de moeite waard zijn om deze namen verder te onderzoeken als je Quinn leuk vindt, maar iets zoekt dat net iets anders is. Al met al is de naam Quinn een unisex naam met een rijke historie en betekenis. Het is zowel een populaire jongens- als meisjesnaam in Nederland en wordt wereldwijd gewaardeerd om zijn eenvoud en kracht. Met de lijst van vergelijkbare namen heb je nu nog meer opties om te overwegen als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Quinn.