De historie van de naam Poyraz

De naam Poyraz heeft een interessante historie die teruggaat tot de oudheid. Het is een Turkse naam die zijn oorsprong vindt in het Perzisch. Poyraz is afgeleid van het woord "pozru", wat in het Perzisch "noordenwind" betekent. Deze noordenwind staat bekend om zijn verkoelende en verfrissende eigenschappen, en speelt een belangrijke rol in de maritieme geschiedenis van de regio.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Poyraz is voornamelijk een jongensnaam, hoewel het in sommige culturen ook als unisex naam kan worden gebruikt. Het is een naam die stoer en krachtig klinkt, wat het populair maakt bij ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun zoon.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Poyraz niet erg bekend en wordt hij niet vaak gebruikt. Hoewel er geen exacte statistieken beschikbaar zijn, kan worden gezegd dat de naam zeldzaam is en niet voorkomt in de top 1000 van populaire namen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Poyraz bestaat uit 6 letters en heeft 2 lettergrepen. De lettergrepen worden als volgt verdeeld: Po-yraz.

Namen die lijken op Poyraz

Als je gecharmeerd bent van de naam Poyraz, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier 10 namen die qua klank en betekenis vergelijkbaar zijn: 1. Piras 2. Raypos 3. Osprey 4. Zephyr 5. Boreas 6. Eurus 7. Mistral 8. Aeolus 9. Norwin 10. Zephyrus Deze namen hebben allemaal een verwijzing naar wind en hebben een vergelijkbare stoere en avontuurlijke uitstraling als Poyraz. Kortom, Poyraz is een naam met een rijke historie die teruggaat tot de oudheid. Het is voornamelijk een jongensnaam, maar kan ook als unisex naam worden gebruikt. Hoewel de naam niet vaak voorkomt in Nederland, heeft het een betekenisvolle en unieke klank. Als je op zoek bent naar namen die lijken op Poyraz, biedt het lijstje van 10 namen genoeg inspiratie.