De historie van de naam Pelle

De naam Pelle is een traditionele Scandinavische naam die al eeuwenlang wordt gebruikt. Het is afgeleid van het Latijnse woord "pellis", wat "huid" betekent. In de Scandinavische landen, zoals Zweden en Noorwegen, is Pelle een populaire voornaam voor jongens.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Pelle wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat Pelle vaker voorkomt als jongensnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Pelle redelijk populair, maar komt het niet vaak voor. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 slechts 77 jongens met de naam Pelle geboren. Dit plaatst de naam op de 284e plaats van populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Pelle bestaat uit vijf letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Pelle

Als je de naam Pelle leuk vindt, zijn er nog veel andere namen die je misschien ook interessant vindt. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Pelle: 1. Pepijn 2. Jelle 3. Jesse 4. Milan 5. Finn 6. Ruben 7. Sem 8. Abel 9. Joep 10. Daan Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of stijl als Pelle en kunnen daarom goede alternatieven zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.

Conclusie

Pelle is een traditionele Scandinavische naam die voornamelijk als jongensnaam wordt gebruikt. Hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt, komt Pelle vaker voor als jongensnaam. In Nederland is de naam redelijk populair, maar komt het niet vaak voor. Met vijf letters en één lettergreep is Pelle een korte en krachtige naam. Als je de naam Pelle leuk vindt, zijn er nog veel andere namen die je misschien ook interessant vindt, zoals Pepijn, Jelle en Jesse.