De naam Reda: een historisch overzicht

De naam Reda is een unisex naam die zowel aan jongens als meisjes wordt gegeven. Het heeft een interessante historie en wordt wereldwijd gebruikt. In dit artikel gaan we dieper in op de herkomst, populariteit en andere aspecten van de naam Reda.

Herkomst van de naam

De naam Reda kent verschillende oorsprongen en betekenissen, afhankelijk van de cultuur en taal. In het Arabisch betekent Reda "tevredenheid" of "tevreden zijn." Het wordt vaak geassocieerd met religieuze connotaties, omdat het ook de naam is van een van de poorten van het paradijs in de islamitische traditie.

Unisex naam

Reda is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes kan worden gegeven. Dit draagt bij aan de veelzijdigheid en populariteit van de naam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Reda niet bijzonder populair, maar wordt hij nog wel regelmatig gebruikt. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 25 jongens en 5 meisjes met de naam Reda geboren. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, heeft het nog steeds een zekere charme en uniciteit.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Reda bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een korte naam die gemakkelijk te onthouden en uit te spreken is.

Namen vergelijkbaar met Reda

Als je de naam Reda leuk vindt, maar iets vergelijkbaars zoekt, zijn hier 10 namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Rida 2. Ridaa 3. Ridaan 4. Reza 5. Ridaan 6. Raeda 7. Redan 8. Redwan 9. Redu 10. Rada Deze namen lijken qua klank, spelling of betekenis op Reda en kunnen een alternatief bieden voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.

Conclusie

De naam Reda is een unisex naam met verschillende betekenissen en oorsprongen. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is in Nederland, heeft het nog steeds een speciale betekenis en charme. Met zijn korte lengte en twee lettergrepen is het een eenvoudige en toch krachtige naam. Als je op zoek bent naar een naam die zowel jongens als meisjes kan worden gegeven, is Reda zeker het overwegen waard.