De geschiedenis van de naam Roman

De naam Roman heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oude Romeinse beschaving. Het is afgeleid van het Latijnse woord "Romanus", wat 'inwoner van Rome' betekent. In de oudheid werd de naam Roman vaak gegeven aan mensen die afkomstig waren uit de stad Rome of die een sterke band hadden met de Romeinse cultuur.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Roman is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. Het heeft echter een sterkere associatie met jongens en wordt vaker aan jongens gegeven dan aan meisjes.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Roman steeds populairder. In de afgelopen jaren is het gestegen in populariteit en behoort het nu tot de top 100 populairste jongensnamen. In 2020 stond Roman op nummer 51 in de lijst van meest gekozen jongensnamen in Nederland. Dit betekent dat er in dat jaar ongeveer 400 baby's werden geboren met de naam Roman.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Roman bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen vergelijkbaar met Roman

Als je de naam Roman leuk vindt, zijn er ook andere namen die je misschien aanspreken. Hier is een lijst van 10 namen die lijken op Roman: 1. Ruben 2. Milan 3. Liam 4. Julian 5. Noah 6. Finn 7. Levi 8. Luca 9. Mason 10. Max Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare stijl en uitstraling als Roman, en kunnen dus goede alternatieven zijn als je op zoek bent naar een naam die hierop lijkt.