Jones: Een naam met een rijke geschiedenis

De naam Jones is een Engelse achternaam die zijn oorsprong vindt in Wales. Het is een patroniem, wat betekent dat het is afgeleid van de voornaam van de vader. In dit geval is Jones afgeleid van de voornaam John, die op zijn beurt weer is afgeleid van het Hebreeuwse woord "Yochanan", wat "God is genadig" betekent. De naam Jones is traditioneel gezien een achternaam, maar in de afgelopen jaren is het ook populair geworden als voornaam. Het wordt zowel als jongensnaam, meisjesnaam als unisex naam gebruikt.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Jones niet heel vaak gebruikt. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond de naam Jones in 2020 op de 777e plaats van populairste namen. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, heeft het wel een unieke en bijzondere klank.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jones bestaat uit vijf letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen vergelijkbaar met Jones

Als je de naam Jones mooi vindt maar toch iets anders zoekt, zijn hier tien namen die een vergelijkbare klank of betekenis hebben: 1. Johnson 2. James 3. Jonas 4. Jamie 5. Jules 6. Jade 7. Jolie 8. Jody 9. Jordan 10. Jessie Deze namen hebben allemaal een eigentijdse en stoere uitstraling, vergelijkbaar met de naam Jones. Ze kunnen een goede alternatieve keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.