De historie van de naam Joseph

De naam Joseph is van oorsprong een Hebreeuwse naam, afgeleid van het woord "Yosef", wat "Hij zal toevoegen" betekent. Het is een oude naam die al eeuwenlang wordt gebruikt in verschillende culturen en religies. In de Bijbel is Joseph een belangrijk figuur, bekend als de zoon van Jakob en Rachel, en als een van de twaalf stammen van Israël.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Joseph is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. In landen als Frankrijk en Canada wordt Joseph ook wel als meisjesnaam gebruikt, maar in de meeste andere landen wordt het voornamelijk geassocieerd met jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Joseph niet vaak gebruikt. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 57 jongens met de naam Joseph. Hiermee staat de naam op de 527e plaats van populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Joseph bestaat uit zes letters en twee lettergrepen. De lettergrepen zijn "Jo" en "seph".

Namen die lijken op Joseph

Als je de naam Joseph mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien leuk vindt: 1. Joshua 2. Josiah 3. Jonathan 4. Josephine 5. Jozef 6. Jasper 7. Jonah 8. Josse 9. Joris 10. Jesse Deze namen hebben vergelijkbare klanken of betekenissen als Joseph en kunnen een alternatief zijn als je op zoek bent naar een soortgelijke naam.