De historie van de naam Hendrikus

De naam Hendrikus heeft een rijke historie en is afkomstig uit het Germaans. Het is een variant van de naam Hendrik, die op zijn beurt is afgeleid van de oudere namen Heinrich en Henrik. Deze namen zijn samengesteld uit de woorden "heima", wat "thuis" betekent, en "ric", wat "machtig" of "rijk" betekent. De naam Hendrikus kan dus worden vertaald als "heerser van het thuis".

Een jongensnaam

Hendrikus is een jongensnaam en wordt zelden gebruikt als meisjesnaam. Hoewel het technisch gezien een unisex naam zou kunnen zijn, wordt het over het algemeen geassocieerd met jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Hendrikus niet erg populair. Volgens recente gegevens van de Nederlandse Voornamenbank wordt de naam gemiddeld minder dan 10 keer per jaar gegeven. Dit maakt het een vrij zeldzame naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Hendrikus bestaat uit 9 letters en bestaat uit 3 lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, wat resulteert in de uitspraak "HEN-dri-kus".

Namen die lijken op Hendrikus

Als je de naam Hendrikus leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Hendrik 2. Hein 3. Henrik 4. Henk 5. Hendrik-Jan 6. Hendrikus-Jan 7. Rik 8. Henry 9. Harry 10. Hendryk Deze namen hebben vergelijkbare etymologieën en delen enkele fonetische en spellingovereenkomsten met Hendrikus.