De historie van de naam Hendrikus

De naam Hendrikus is een variant van de naam Hendrik, die zijn oorsprong heeft in het Germaans. De naam Hendrikus is afgeleid van de oudere vorm Hendricus, die op zijn beurt weer is voortgekomen uit de naam Hendrik. Hendrik is samengesteld uit de Germaanse woorden "haim" wat "thuis" betekent, en "rik" wat "heerser" betekent. Hierdoor kan de naam Hendrikus worden geïnterpreteerd als "heerser van het thuis".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hendrikus is een jongensnaam. Hoewel de naam Hendrikus op het eerste gezicht misschien unisex lijkt vanwege de uitgang "-us", wordt deze naam vrijwel exclusief aan jongens gegeven.

Populariteit van de naam Hendrikus in Nederland

De naam Hendrikus is in Nederland niet erg populair. Volgens de Nederlandse Voornamenbank van het Meertens Instituut zijn er momenteel minder dan 100 mensen in Nederland die de naam Hendrikus dragen. De populariteit van de naam is de afgelopen decennia afgenomen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Hendrikus bestaat uit 9 letters en 3 lettergrepen. De lettergrepen zijn als volgt verdeeld: Hen-dri-kus.

Namen die lijken op Hendrikus

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Hendrikus, zijn hier 10 suggesties: 1. Hendrik 2. Hendrik-Jan 3. Henrik 4. Hein 5. Heinz 6. Hendrik-Jan 7. Henk 8. Hendry 9. Hendrikus-Jan 10. Hendric