De historie van de naam Ibrahim

De naam Ibrahim is een veelvoorkomende naam met een rijke historie. Het is van oorsprong een Arabische naam en heeft een sterke betekenis. Ibrahim is afgeleid van de Arabische naam "Ibrāhīm", wat "vader van een menigte" betekent. Deze betekenis verwijst naar de Bijbelse figuur Abraham, die bekend staat als de vader van vele volkeren. In de Islamitische traditie is Ibrahim een belangrijke figuur en wordt hij beschouwd als een van de profeten. Hij wordt vereerd om zijn gehoorzaamheid aan God en zijn geloof. Ibrahim wordt vaak geassocieerd met eigenschappen als rechtvaardigheid, geduld en nederigheid.

Een jongensnaam met betekenis

Ibrahim is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige culturen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is echter vaker een jongensnaam en wordt wereldwijd door vele ouders aan hun zonen gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Ibrahim redelijk populair. In 2020 stond de naam op de 55e plaats van de meest gekozen jongensnamen. In dat jaar werden er in Nederland 252 jongens met de naam Ibrahim geboren. Hoewel het geen extreem populaire naam is, wordt het nog steeds regelmatig gekozen door ouders die op zoek zijn naar een traditionele en betekenisvolle naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Ibrahim bestaat uit 7 letters en wordt uitgesproken in 3 lettergrepen: I-bra-him.

10 Namen vergelijkbaar met Ibrahim

Als je de naam Ibrahim mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Ismael 2. Ilyas 3. Ismail 4. Imran 5. Imad 6. Ishaq 7. Idris 8. Israël 9. Ishak 10. Ilias Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare Arabische oorsprong en een sterke betekenis. Ze zijn stuk voor stuk prachtige keuzes voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een diepe achtergrond en een mooie klank.