De historie van de naam Flynn

De naam Flynn is een traditionele Ierse achternaam die tegenwoordig ook als voornaam wordt gebruikt. De oorsprong van de naam kan worden herleid naar het Ierse Gaelic woord "flann", wat "rood" of "blozend" betekent. Het is een naam die vaak wordt geassocieerd met Ierland vanwege zijn Keltische herkomst.

Een jongensnaam met karakter

Flynn wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het is dus een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Flynn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Volgens de Nederlandse Voornamenbank is het aantal geboortes met de naam Flynn gestaag toegenomen. In 2020 werd de naam 133 keer gegeven, waardoor het momenteel een vrij populaire keuze is voor ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Flynn bestaat uit vijf letters en wordt uitgesproken als één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Flynn

Als je de naam Flynn leuk vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier tien namen die vergelijkbaar zijn: 1. Finn 2. Flynn 3. Liam 4. Ethan 5. Mason 6. Owen 7. Noah 8. Ryan 9. Logan 10. Dylan Deze namen hebben een vergelijkbare klank en stijl als Flynn en kunnen dienen als inspiratie voor ouders die op zoek zijn naar een naam met dezelfde uitstraling.