De naam Arlo: een historisch overzicht

De naam Arlo is een unisex naam die steeds populairder wordt in Nederland. Maar waar komt deze naam eigenlijk vandaan? In dit artikel duiken we in de historie van de naam Arlo en geven we je interessante feiten en cijfers over deze bijzondere naam.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Arlo is een unisex naam, wat betekent dat deze zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. Het is een naam die steeds vaker voorkomt in Nederland, wat mede te danken is aan de groeiende populariteit van unisex namen. Ouders kiezen steeds vaker voor namen die niet specifiek aan één geslacht verbonden zijn, en Arlo past perfect in deze trend.

Populariteit in Nederland

Hoewel Arlo nog niet tot de populairste namen in Nederland behoort, is de naam wel bezig aan een gestage opmars. In 2020 werden er 146 jongens en 92 meisjes met de naam Arlo geboren. Het is dus nog steeds een vrij zeldzame naam, maar wel één die steeds bekender en geliefder wordt onder Nederlandse ouders.

Aantal letters en lettergrepen

Arlo bestaat uit vier letters en één lettergreep, wat de naam kort en krachtig maakt. Dit maakt het ook een makkelijk te onthouden naam en een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een eenvoudige naam met een moderne uitstraling.

Namen vergelijkbaar met Arlo

Ben je gecharmeerd van de naam Arlo, maar wil je nog wat andere opties overwegen? Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Arlo: 1. Milo 2. Marlo 3. Carlo 4. Arlen 5. Harlow 6. Aron 7. Arvid 8. Arlof 9. Arie 10. Aloys Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of stijl als Arlo, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar een soortgelijke naam.

Conclusie

Arlo is een unisex naam die steeds populairder wordt in Nederland. Met vier letters en één lettergreep is het een korte en krachtige naam die zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. Hoewel nog niet extreem vaak voorkomend, groeit de populariteit van Arlo gestaag. Als je op zoek bent naar een naam die modern en unisex is, maar toch eenvoudig en makkelijk te onthouden, is Arlo zeker het overwegen waard.