De naam Armaan: een historisch perspectief

De naam Armaan is een bijzondere naam met een rijke geschiedenis. Het is een jongensnaam die zijn oorsprong vindt in het Perzisch. In deze taal betekent Armaan "verlangen" of "wens".

Jongensnaam met karakter

Armaan is zonder twijfel een jongensnaam. Het wordt zelden gebruikt als meisjesnaam en is over het algemeen niet te vinden in lijsten met unisex namen. De naam heeft een krachtige en stoere uitstraling, waardoor het perfect past bij jongens van alle leeftijden.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Armaan niet erg gangbaar, maar het wordt wel regelmatig gekozen door ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun zoon. Volgens de recente statistieken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de naam Armaan in 2020 aan 20 jongens gegeven. Hoewel het geen populaire naam is, heeft het zeker zijn eigen charme en originaliteit.

Aantal letters en lettergrepen

Armaan bestaat uit 6 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk uit te spreken is en goed klinkt in combinatie met veel achternamen.

Namen die lijken op Armaan

Als je de naam Armaan leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je zou kunnen overwegen: 1. Arman 2. Armin 3. Aryan 4. Arvid 5. Arjen 6. Armano 7. Armando 8. Arwan 9. Arne 10. Arjan Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Armaan en kunnen een alternatief bieden voor ouders die op zoek zijn naar variaties op deze prachtige naam.