De naam Arman: een historische betekenis

De naam Arman heeft een rijke historie en draagt een betekenisvolle boodschap met zich mee. Deze naam wordt beschouwd als een jongensnaam en heeft zijn oorsprong in verschillende culturen en talen.

De oorsprong van de naam

Arman is afgeleid van het Perzische woord "Armaan", wat "wens" of "verlangen" betekent. Het wordt ook geassocieerd met het Sanskriet woord "Arman", wat "verlangen naar kennis" betekent. Deze betekenis weerspiegelt de ambitie en het streven naar kennis en succes die vaak geassocieerd worden met mensen die deze naam dragen.

Jongensnaam met een krachtige uitstraling

Arman wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar het kan ook als unisex naam worden beschouwd. De naam heeft een krachtige uitstraling en wordt vaak gekozen door ouders die op zoek zijn naar een naam die zowel stoer als elegant is.

Populariteit in Nederland

Hoewel de naam Arman in Nederland minder vaak voorkomt dan traditionele Nederlandse namen, wint hij de laatste jaren wel aan populariteit. Volgens de meest recente gegevens van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) waren er in 2020 ongeveer 430 jongens in Nederland die de naam Arman droegen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Arman bestaat uit vijf letters en wordt uitgesproken in twee lettergrepen. De nadruk ligt op de eerste lettergreep, waarbij de "a" wordt uitgesproken als de "a" in "kaas" en de "r" als de "r" in "roos". De naam heeft een vloeiende en melodieuze klank.

Namen vergelijkbaar met Arman

Als je de naam Arman mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier tien namen die een vergelijkbare klank en betekenis hebben: 1. Armin 2. Arvid 3. Arjan 4. Arjen 5. Arvid 6. Aryan 7. Aron 8. Arthur 9. Arvid 10. Arvid Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare stoere uitstraling en kunnen een perfect alternatief zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die op Arman lijkt.