De naam Arjun: Een rijke historie en betekenisvolle oorsprong

De naam Arjun is een naam met een rijke historie en een betekenisvolle oorsprong. Deze naam komt oorspronkelijk uit het Sanskriet, een oude Indo-Arische taal die voornamelijk wordt gesproken in India en Nepal. Arjun is een variant van de naam Arjuna, die bekendheid verwierf in de oude Hindoeïstische mythologie. In de Hindoeïstische mythologie is Arjuna een centraal personage in het beroemde epische gedicht genaamd de Mahabharata. Arjuna was een heldhaftige krijger en een van de belangrijkste strijders in de Kurukshetra-oorlog. Hij werd geprezen om zijn moed, intelligentie en zijn vaardigheden als boogschutter. De naam Arjun is dan ook sterk verbonden met deze mythologische held en wordt vaak geassocieerd met eigenschappen als kracht, leiderschap en dapperheid.

Een populaire jongensnaam met een unisex karakter

Arjun is van oorsprong een jongensnaam, maar heeft in de loop der jaren een unisex karakter gekregen. Het wordt steeds vaker gebruikt als meisjesnaam, hoewel het nog steeds populairder is als jongensnaam.

Populariteit in Nederland en kenmerken

In Nederland is de naam Arjun redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond de naam in 2020 op de 72e plaats van meest gegeven jongensnamen. Hoewel het geen top 10-naam is, wordt het nog steeds regelmatig gekozen door ouders. De naam Arjun bestaat uit vijf letters en wordt uitgesproken in twee lettergrepen: Ar-jun.

Vergelijkbare namen

Als je de naam Arjun mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier tien namen die qua klank en betekenis enigszins vergelijkbaar zijn: 1. Aron 2. Arjen 3. Arvid 4. Arvin 5. Aris 6. Adrian 7. Arno 8. Arman 9. Arwin 10. Aris