De historie van de naam Arie

De naam Arie heeft een lange en rijke geschiedenis. Het is een Hebreeuwse naam die afgeleid is van de naam 'Ari', wat 'leeuw' betekent. De naam Arie komt veel voor in verschillende culturen en landen over de hele wereld.

Een jongensnaam

Arie is over het algemeen een jongensnaam. Hoewel het tegenwoordig ook als unisex naam kan worden gebruikt, wordt het vaker geassocieerd met jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Arie vrij populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 ongeveer 5.000 mannen met de naam Arie. Hoewel de populariteit van de naam in de afgelopen decennia is afgenomen, blijft het nog steeds een geliefde keuze onder ouders.

Letters en lettergrepen

De naam Arie bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een korte en eenvoudige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Arie

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Arie, zijn hier tien suggesties: 1. Arjen 2. Adrie 3. Aris 4. Aryan 5. Aarn 6. Arik 7. Arne 8. Adriaan 9. Aart 10. Arvid Deze namen delen bepaalde gelijkenissen met Arie, zoals de klank of de oorsprong, maar hebben elk hun eigen unieke kenmerken. Met zijn historische betekenis, populariteit in Nederland en eenvoudige spelling en uitspraak, is Arie een tijdloze en veelzijdige naam die nog steeds geliefd is bij veel ouders.