De historie van de naam Diego

De naam Diego is een Spaanse variant van de naam Jacobus of Jakobus. De oorsprong van de naam gaat terug naar het Latijnse woord "Iacobus", wat "hij die de hiel vasthoudt" betekent. In de Bijbel is Jakobus een van de twaalf apostelen van Jezus Christus. De naam Diego is populair geworden in Spanje en Latijns-Amerika, waar het een veelvoorkomende jongensnaam is.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Diego is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige landen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. In landen zoals Spanje, Mexico en Argentinië is Diego voornamelijk een jongensnaam. In Nederland wordt de naam Diego voornamelijk aan jongens gegeven, maar er zijn ook enkele meisjes die deze naam dragen.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Diego redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er momenteel ongeveer 3.000 mannen en jongens die de naam Diego dragen. Het is echter belangrijk op te merken dat dit aantal kan variëren, aangezien populariteit van namen in de loop der jaren kan veranderen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Diego bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het wordt uitgesproken als "dee-ay-go".

Namen die lijken op Diego

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Diego, zijn hier tien suggesties: 1. Diego 2. Santiago 3. Hugo 4. Ricardo 5. Miguel 6. Mateo 7. Rafael 8. Julio 9. Andres 10. Alejandro Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of Spaanse oorsprong, wat ze een goede keuze maakt als je de naam Diego mooi vindt maar iets soortgelijks zoekt.