De geschiedenis van de naam Davy

De naam Davy is een variant van de naam David, die zijn oorsprong vindt in het Hebreeuws. David betekent "geliefde" of "beminde" en is een veel voorkomende naam in de Bijbel. In het Oude Testament wordt David beschreven als de tweede koning van Israël en een getalenteerde muzikant. De naam Davy is een verkorte vorm van David en wordt voornamelijk gebruikt in Engelstalige landen. Het is een populaire naam onder ouders die op zoek zijn naar een traditionele naam met een eigentijds tintje.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Davy wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat Davy vaker wordt geassocieerd met jongens dan met meisjes.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Davy redelijk populair. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond de naam Davy in 2020 op de 84e plaats in de lijst van meest gegeven jongensnamen. Dit betekent dat er dat jaar ongeveer 201 jongens werden geboren die de naam Davy kregen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Davy bestaat uit vier letters en wordt uitgesproken in twee lettergrepen. Het is een relatief korte en krachtige naam.

Namen die lijken op Davy

Als je de naam Davy leuk vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier enkele namen die een vergelijkbare klank of betekenis hebben: 1. David 2. Danny 3. Devin 4. Dylan 5. Danny 6. Dave 7. Dennis 8. Damian 9. Dean 10. Devin Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare stijl en kunnen een goede keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die lijkt op Davy, maar toch een eigen unieke identiteit heeft. Kortom, Davy is een historische naam met een sterke betekenis. Het wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar kan ook als meisjesnaam worden gebruikt. In Nederland is de naam redelijk populair en bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Als je op zoek bent naar alternatieven, zijn er verschillende namen die lijken op Davy om uit te kiezen.