De historie van de naam Ciro

De naam Ciro is een naam met een rijke historie. Het is een naam die zijn oorsprong vindt in het oude Perzië. Ciro is namelijk afgeleid van de Perzische naam 'Kourosh', wat 'zon' betekent. Deze naam werd gedragen door de beroemde Perzische koning Cyrus de Grote, die regeerde in de 6e eeuw voor Christus. Cyrus de Grote staat bekend om zijn veroveringen en zijn belangrijke rol in de Perzische geschiedenis.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Ciro is over het algemeen een jongensnaam. Hoewel de naam in sommige landen ook als meisjesnaam gebruikt kan worden, wordt het in Nederland voornamelijk aan jongens gegeven. Het heeft een krachtige en stoere uitstraling, wat het perfect maakt voor jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Ciro niet erg populair, maar wordt wel steeds vaker gebruikt. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 slechts 13 jongens met de naam Ciro geboren. Dit maakt het een unieke en bijzondere naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Ciro bestaat uit vier letters en heeft twee lettergrepen. De lettergrepen zijn 'Ci' en 'ro'.

Namen die lijken op Ciro

Als je de naam Ciro mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier 10 namen die lijken op Ciro: 1. Cyrus 2. Cesar 3. Cairo 4. Cian 5. Milo 6. Liam 7. Noah 8. Levi 9. Diego 10. Rio Deze namen hebben een vergelijkbare klank en kunnen dienen als inspiratie voor ouders die op zoek zijn naar een naam die lijkt op Ciro. Al met al is Ciro een historische naam met een stoere uitstraling. Hoewel het in Nederland niet veel voorkomt, is het een unieke keuze voor ouders die op zoek zijn naar een bijzondere naam voor hun zoon.