De betekenis en historie van de naam Camiel

De naam Camiel is een jongensnaam van Latijnse oorsprong. Het is afgeleid van het Latijnse woord "camillus", wat "dienaar" of "priester" betekent. In de Romeinse tijd werd deze naam voornamelijk gegeven aan jongens die als assistenten dienden bij religieuze ceremonies.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Camiel is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als een meisjesnaam kan worden gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat het in Nederland vaker voorkomt als jongensnaam dan als meisjesnaam.

Populariteit van de naam Camiel in Nederland

In Nederland is de naam Camiel redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatst beschikbare gegevens van de Sociale Verzekeringsbank uit 2020, zijn er ongeveer 3.000 mannen en jongens met de naam Camiel in Nederland. Het staat daarmee op de 326e plaats in de lijst van populaire jongensnamen.

Aantal letters en lettergrepen

Camiel bestaat uit 6 letters en heeft 3 lettergrepen. De lettergrepen worden als volgt verdeeld: Ca-mi-el.

10 Namen die lijken op Camiel

Als je geïnteresseerd bent in namen die vergelijkbaar zijn met Camiel, hebben we hier een lijstje voor je samengesteld: 1. Casper 2. Samuel 3. Daniel 4. Raphael 5. Emil 6. Gabriel 7. Liam 8. Simon 9. Timo 10. Rafaela Dit zijn slechts enkele voorbeelden van namen die qua klank of spelling enigszins lijken op Camiel. Er zijn natuurlijk talloze andere namen die ook overeenkomsten vertonen. Met deze informatie heb je een goed beeld gekregen van de naam Camiel, inclusief de historie, populariteit en vergelijkbare namen. Of je nu op zoek bent naar een naam voor je toekomstige zoon of gewoon geïnteresseerd bent in namen, hopelijk heeft dit artikel je geholpen!