De naam Kylian: een historische achtergrond

De naam Kylian heeft een rijke historie die teruggaat tot het oude Ierland. Oorspronkelijk werd de naam geschreven als "Cillian" en werd het gebruikt als een jongensnaam. Het is afgeleid van het Ierse woord 'ceallach', wat 'kerk' betekent. In de vroege middeleeuwen verspreidde de naam zich over Europa en kreeg het verschillende varianten, waaronder 'Kilian' en 'Cillian'.

Een jongensnaam met potentieel voor meisjes

Hoewel Kylian traditioneel een jongensnaam is, wordt het de laatste jaren ook steeds vaker gebruikt als meisjesnaam. Dit komt door de opkomst van unisex-namen, waarbij namen geen specifieke genderassociaties hebben. Kylian past perfect in deze trend van genderneutraliteit en wordt steeds populairder bij ouders die op zoek zijn naar unieke namen voor hun kinderen.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Kylian de afgelopen jaren gestaag in populariteit gegroeid. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de naam in 2020 147 keer gegeven aan pasgeboren baby's. Hoewel dit aantal niet zo hoog is als bij sommige andere populaire namen, is het nog steeds een aanzienlijke stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Kylian bevindt zich momenteel in de top 200 van populairste jongensnamen in Nederland.

Letters en lettergrepen

De naam Kylian bestaat uit 6 letters en wordt uitgesproken in twee lettergrepen: Ky-lian. Deze samenstelling geeft de naam een vloeiend en melodieus karakter. Het gebruik van de 'y' in plaats van de traditionele 'i' voegt een moderne twist toe aan de spelling.

Namen vergelijkbaar met Kylian

Als je de naam Kylian leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier tien namen die vergelijkbaar zijn in klank, stijl of populariteit: 1. Milan 2. Liam 3. Julian 4. Finn 5. Noah 6. Lucas 7. Levi 8. Jayden 9. Ruben 10. Jesse Deze namen delen enkele overeenkomsten met Kylian, zoals een moderne uitstraling, een internationaal karakter en een soepele uitspraak. Of je nu op zoek bent naar een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam, deze alternatieven kunnen je inspiratie bieden bij het kiezen van de perfecte naam voor je kind.