De geschiedenis en betekenis van de naam Emiel

De naam Emiel is een jongensnaam met een rijke geschiedenis en een betekenis die teruggaat tot de oudheid. De naam Emiel is afgeleid van de Latijnse naam Aemilius, wat "ijverig" of "begeerlijk" betekent.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Emiel is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als unisex naam wordt gebruikt. Hoewel het oorspronkelijk een jongensnaam is, zijn er gevallen waarin het als een meisjesnaam wordt gebruikt, zij het in mindere mate.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Emiel redelijk populair, maar niet extreem veel voorkomend. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 245 jongens met de naam Emiel geboren. Hoewel dit niet de meest voorkomende naam is, behoudt Emiel een constante populariteit onder ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Emiel bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het heeft de klemtoon op de eerste lettergreep ('E-miel').

Namen die lijken op Emiel

Als je de naam Emiel leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Emil 2. Emilio 3. Emiliano 4. Emilian 5. Emmerik 6. Emran 7. Emrys 8. Emre 9. Eamon 10. Elian Deze namen hebben verschillende oorsprongen en betekenissen, maar delen een vergelijkbare klank of spelling met de naam Emiel.