De geschiedenis van de naam Niam

De naam Niam is een unisex naam die zijn oorsprong vindt in het Gaelic. Het Gaelic is een Keltische taal die voornamelijk wordt gesproken in Ierland en Schotland. In het Gaelic betekent Niam "helder" of "stralend".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Niam is een unisex naam, wat betekent dat de naam zowel aan jongens als aan meisjes gegeven kan worden. Het is een moderne naam die steeds populairder wordt bij ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun kind.

Populariteit van de naam Niam in Nederland

In Nederland wordt de naam Niam nog niet heel vaak gebruikt, maar de populariteit ervan groeit gestaag. Volgens de meest recente gegevens van de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 in totaal 45 jongens en 12 meisjes die de naam Niam droegen. Hoewel het nog geen populaire naam is, is het zeker een naam die steeds meer bekendheid krijgt.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Niam bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Niam

Voor ouders die de naam Niam overwegen maar op zoek zijn naar andere opties, zijn hier tien namen die vergelijkbaar zijn: 1. Liam 2. Niamh 3. Noah 4. Milan 5. Nils 6. Niels 7. Nina 8. Nora 9. Noor 10. Nienke Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of spelling als Niam, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die iets soortgelijks zoeken maar toch een andere naam willen geven aan hun kind. Al met al is de naam Niam een unisex naam met een rijke Gaelic geschiedenis. Hoewel het nog geen veelvoorkomende naam is in Nederland, is het zeker een naam om in de gaten te houden vanwege zijn groeiende populariteit. Met zijn korte en krachtige uitstraling, is Niam een naam die zeker opvalt.