De historie van de naam Andrew

De naam Andrew is een traditionele Engelse naam met een rijke geschiedenis. De oorsprong van de naam ligt in het Grieks, waar het "sterk" of "mannelijk" betekent. Andrew is afgeleid van het Griekse woord "Andreas", wat op zijn beurt weer is afgeleid van "aner", wat "man" betekent.

Een jongensnaam

Andrew is een jongensnaam en wordt wereldwijd voornamelijk aan jongens gegeven. Hoewel het in sommige culturen als een unisex naam wordt gebruikt, wordt het over het algemeen beschouwd als een typische jongensnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Andrew niet bijzonder populair. Volgens de meest recente gegevens van de Nederlandse Voornamenbank wordt de naam gemiddeld minder dan 5 keer per jaar gegeven. Dit maakt Andrew een vrij zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Andrew bestaat uit 6 letters en 2 lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "AN-droo".

Namen die lijken op Andrew

Als je de naam Andrew leuk vindt, maar op zoek bent naar andere vergelijkbare namen, zijn hier 10 suggesties: 1. Matthew 2. Alexander 3. Benjamin 4. Samuel 5. Nathan 6. Daniel 7. Jonathan 8. Thomas 9. Michael 10. William Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of stijl als Andrew en kunnen dienen als alternatieve opties voor ouders die geïnteresseerd zijn in de naam Andrew, maar op zoek zijn naar andere mogelijkheden.